(FOTO) Slavna britanska manekenka pet dni po abrahamu nenadoma umla

Gr.G.
24.12.2020 11:21
V poznih 90 letih jo je Karl Lagerfeld predstavil kot Chanelov novi obraz in poudaril njeno podobnost s Coco Chanel.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Britanska manekenka Stella Tennant je umrla v 51. letu starosti, je sporočila njena družina. "Stella je bila čudovita ženska in navdih za vse nas. Zelo jo bomo pogrešali," so povedali za BBC. Družina je dodala, da je manekenka umrla nepričakovano, policija pa ni našla znakov, da bi šlo za smrt v sumljivih okoliščinah. 

24. septembra lani je v Parizu predstavljala še kolekcijo pomlad/jesen 2020, dizajnerske hiše Saint Laurent.
EPA
Karl Lagerfeld in Stella Tennant po modni reviji maja 2016 na Kubi.
EPA

Škotinja je zaslovela v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko se je pojavila na fotografijah za Vogue in Harper's Bazaar. Nosila je kreacije najbolj znanih oblikovalcev, med njimi Versace in Alexander McQueen, ter nastopala v oglaševalskih kampanjah največjih blagovnih znamk, med katerimi so Calvin Klein, Jean Paul Gautier in Burberry.

Aktivna je bila v kampanjah za spodbujanje manjše porabe energije in zmanjšanje vpliva hitre mode na okolje. "Dolgo bo trajalo, da spremenimo navade, vendar mislim, da je to korak v pravo smer," je lani povedala za The Guardian, ki je življenje Tennantove na modnih pistah zbral v galeriji fotografij. Manekenka je sicer dejala, da rada uporablja oblačila, ki jih ima doma še od devetdesetih, na leto pa kupi le približno pet novih izdelkov.

EPA

Tennantova se je iz sveta mode umaknila leta 1998, ko je prvič zanosila, a se je pozneje redno vračala k manekenstvu. S soprogom Davidom Lasnetom je bila poročena od leta 1999, skupaj pa imata tri otroke: Cecily, Marcela in Jasmine.

Stella Tennant se je oktobra 1995 po modni pisti sprehodila po bikiniju, ki ga je za Chanel kreiral Karl Lagerfeld.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta