Hajni Blagne: O tem, kaj pomeni preživeti, bi se dalo razpravljati

Gorazd Dominko
22.10.2018 06:09
Da se je umaknil z odrov? Ne, ni se, le začutil je, da je na slovenski glasbeni sceni vladala precejšna gneča, in ker je želel ohraniti samospoštovanje in dušni mir, se je odločil za glasbeno pot brez sojev žarometov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
 “Najpogosteje prepevam in igram na rojstnodnevnih zabavah, porokah, občnih zborih in vseh drugih družabnih srečanjih. O oboževalcih ne govorim najraje, saj beseda oboževanje spominja na čaščenje in to dosledno odklanjam, raje govorim o prijateljih,”
Hajni Blagne
“Občasno sodelujem tudi s pevko Anko Čop iz zamejskega narodno-zabavnega ansambla Kraški kvintet, ki že vrsto let s prekrasnimi vižami potuje kilometre in kilometre daleč, in z zabavljačem Koradom Buzetijem, ki je pred leti nastopal v duetu s pokojnim Brankom Jovanovićem - Brendijem.”

Ne samo poje, tudi slika

“Če mi ostane kaj časa, najraje vzamem v roke čopič, barve in platno ter naslikam portret, akt ali krajino. Pogosto sem v gorah, kjer srečam samega sebe, naravo in našega stvarnika, v dolino prikorakam srečen, prenovljen, življenje postane darilo, velik čudež,”
Moniki
Z njo med tednom občasno obiščeva kakšno termalno kopališče, za kratek čas skočiva do Obale, planinariva, zavijeva v Bohinj, tudi na italijansko obalo. Prostih vikendov zaradi nastopov namreč ni v izobilju.”
Nikakor, saj že vsaj dva ducata let ležim v tretjem grobu levo na jeseniškem pokopališču … O tem, kaj komu pomeni preživeti, bi se dalo razpravljati, meni je pomembno ustvarjati in ob tem čutiti veselje, uteho in užitek. Če teh stvari pri svojem delu ne občutiš, je vprašanje, ali sploh živiš!”
Članek je bil objavljen v reviji OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta