Kaj danes počne Patrick Vlačič?

Gorazd Dominko
03.12.2018 06:27
S politiko se je ljubiteljsko ukvarjal od svojega 25. leta, ko je vstopil v takratno ZLSD, danes SD. Resno in poklicno, za skoraj štiri leta, pa po njihovi zmagi na volitvah 2008.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Pančič

Najtežje gojiti nivo naivnosti

“Nikoli mi ni bilo žal, da sem vstopil v politiko, in nikoli mi ni bilo žal, da sem izstopil iz aktivne politike. Odkar pomnim, sem se vedno dobro počutil v času, prostoru in poklicu, tukaj in zdaj. Če mi kaj ni bilo pogodu, sem pač naredil spremembo!”
“V politiki je bilo morda najtežje gojiti nivo naivnosti, brez ene izmed kontur te lastnosti, lahko si mislite katere. V trenutku, ko izgubiš to nedolžnost in vero v sistem, da se da kaj narediti, postane politika popolnoma nevzdržna.
“Ne prav pogosto ali pa je to moja ekipa vestno skrivala pred mano. Se pa spomnim ministrskega kolega iz Švice, ki mi je rekel, da ne more več prebirati komentarjev pod internetnimi članki in prenašati kričanja za njim na ulici. Gospod Moritz Leuenberger, dvakratni predsednik švicarske konfederacijske vlade, se je kmalu po najinem pogovoru poslovil od politike.”

Vedno pogled usmerjen naprej

“Vera, da bomo kot narod končno doumeli, kako lep je košček, na katerem živimo, znali ceniti, kar imamo, in postali empatični do vsega življa.”
“Se zgodi zmaga, grem naprej. Drugič poraz, grem tudi naprej. Pač grem naprej. Zakaj bi človek stopical na mestu?”
“Vztrajati v profesuri in pri projektu, ki utegne temeljito spremeniti pravno krajino pomorskih prevozov.”
Članek je bil objavljen v oktobrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta