Kaj se je zgodilo s Smiljo Baranjo?

Gorazd Dominko
29.10.2018 06:09
Na TV Slovenija je prišla leta 1990, kot voditeljica oddaje Po domače, enajst let kasneje je sprejela delo urednice oddaje istega žanra, Vsakdanjik in praznik, v kateri ni manjkalo ljudske in narodno-zabavne glasbe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
“V spominu imam še številne televizijske oddaje, posvečene vsem pomembnim glasbenikom in ansamblom, dragoceni so bili tudi festivali Slovenska polka in valček. Nekatere sem vodila, druge pripravljala zgolj kot urednica. Vseskozi je bil med pomembnejšimi projekti tudi Alpski večer, posebno dragocene pa so bile nekatere dokumentarne pripovedi, zlasti o Avsenikih,”
Smilja Baranja
“Ko pogledam nazaj, vem, da se je v narodno-zabavni glasbi dogajal velik preobrat in od glasbeno tehtnih glasbenih vsebin se je romalo do instant glasbenega razmišljanja in oddaj vprašljive kakovosti. Zame je kakovost edino merilo, da nekdo lahko nastopi na nacionalnem mediju. Ne dopustim si, da bi me kdo prepričal o nasprotnem,”

Nisem človek melanholije

“Nisem človek melanholije, pač pa človek akcije, navdušuje me iskanje glasbenih in drugih radijskih vsebin, delo me osrečuje. Poleg že omenjene pripravljam tudi druge tedenske oddaje, denimo Odprto za srečanja ali reportaže Primorski kraji in ljudje, vsako nedeljo tudi kratek glasbeni prispevek z glasbenim gostom v oddaji Glasba po željah.”
“Tukaj se o narodno-zabavni glasbi ni veliko govorilo. Še več, veljalo je prepričanje, da Primorci te glasbe ne marajo. Z oddajami Gremo plesat plešemo po vsej Sloveniji in zamejstvu in vedno bolj dokazujemo nasprotno!”
“Pravkar smo ga obiskali z oddajo, skočili še v Porabje in v Lendavo na Bogračfest. Sicer pa vonj prekmurske ravnice pride z obiski iz Prekmurja, kjer živita mama in brat z družino, in morje dobro dene tudi njima.”

Srečna na Obali

Jerneje
Staše
Vitana
Leva
Članek je bil objavljen v reviji OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta