Končno je spregovoril razvpiti ljubimec princese Diane in razkril, da je bila princesa žrtev prevare

D.Ži
13.01.2021 09:35
Novinar Martin Bashir naj bi si zaupanje paranoične princese pridobil z lažmi in manipulacijami.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princesa Diana in princ Charles. Prede je vse šlo po zlu.
Profimedia

Skoraj smo že povsem pozabili nanj, pa je nekako spet skočil iz naftalina. Prav v času priljubljene serije Krona, ki pogreva tudi burno in večinoma nesrečno ljubezensko življenje pokojne britanske princese Diane. Oglasil se je njen nekdanji ljubimec, ki mu nekateri pravijo kar ljubezen njenega življenja, kardiolog Hasnat Khan, in se spomnil legendarno razvpitega princesinega intervjuja za oddajo Panorama na BBC. Prepričan je, da je šlo za popolno manipulacijo. 

Lani so se pojavile obtožbe, da je voditelj Martin Bashir pred snemanjem pogovora leta 1995 princesi Diani posredoval lažne dokumente, ki so nakazovali, da je osebje v Kensingtonski palaži v zameno za plačilo vohunilo za njo, in tako poskušal v njej prebuditi dovolj zaupanja, da bi mu dala zelo osebni intervju. Načrt se je izšel, saj je Diana kasneje pred kamero razkrila številne pikantne podrobnosti svojega nesrečnega zakona s princem Charlesom, ki jo je varal s Camillo Parker Bowles. 

Profimedia

Khan, s katerim se je princesa intimno dobivala med letoma 1995 in 1997, meni, da da je Martin Diano izkoristil. 

"Ena njenih neprivlačnejših lastnosti je bila njena ranljivost. Prav zaradi nje se je tako približala širokim množicam. In Martin je to njeno ranljivost obrnil sebi v prid," je za Daily Mail povedal 62-letni Khan. "Znal je biti zelo prepričljiv. Hkrati je delal za BBC in bil zelo veren. Diana mu je zato zaupala, kar je on izkoristil ter ji glavo napolnil z neumnostmi," meni zdravnik, ki o svojih dneh z Diano sicer večinoma molči. 

Pravi, da je princesa po prvem srečanju z Bashirjem začela verjeti, da je bil Charles vpet v več zunajzakonskih zvez, med drugim z varuško Williama in Harryja, Tiggy Legge-Bourke. Postala je paranoična in prepričana, da nekdo okoli nje vohuni. 

Profimedia

"Takoj, ko smo se ob prvem srečanju v enem od pubov skupaj usedli k mizi, se je spravil name in mi začel zastavljati zelo osebna vprašanja o razmerju med mano in Diano. Zakaj se ne poročiva? Kje bi živela, če bi se poročila in podobno. Vse to mi ni bilo všeč in posvaril sem jo, naj bo v pogovoru z njim previdna. Seveda nisem naiven in zavedam se, da je del nje želel razkriti svojo plat zgodbe, a še danes se sprašujem, če bi ta intervju sploh nastal, če ne bi Bashir tako vztrajno pritiskal nanjo," se spominja Khan.

Intervju je še pospešil razkroj princesinega zakona in napolnil naslovnice tisočerih tabloidov po svetu. Kasneje se je izkazalo, da naj bi Bashir pri princesi resnično lobiral s ponarejenimi dokumenti, preiskava o tem pa še teče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta