Kraljevski porod: Smo ob veseli novici slišali dve veliki laži?

Denis Živčec Denis Živčec
07.05.2019 10:39

Ob prihodu novega člana kraljeve družine so nas potegnili za nos. In očitno ne samo enkrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako žareč je bil obraz princa Harryja, ko je pred kamere stopil z veselo novico. Je govoril resnico, ko je dejal, da otrok še nima imena.
Reuters

Zdelo se je, kot da je rodil cel svet. Tako nestrpno in goreče je bilo pričakovanje rojstva prvega otroka princa Harryja, brez dvoma najbolj priljubljenega člana britanske kraljeve družine, in žene Meghan. Ni bilo dneva, ko ne bi po spletu krožilo na stotine neuradnih informacij o prihodu sedmega v vrsti za britanski prestol. Nenavadno veliko pompa okoli nekoga, ki v zgodovini britanske monarhije skoraj zagotovo ne bo pustil zares globokih sledi, a dokaz o tem, kako zelo priljubljen ali pa vsaj medijsko oblegan je vojvodski par, ki ga sestavljata najmlajši sin pokojne princese Diane in prva temnopolta članica verjetno najpomembnejše kraljeve družine na svetu. In potegnili so nas za nos. Okoli pol štirih popoldan je v ponedeljek z Otoka prišla novica, da se je porod vojvodinje Meghan začel. Gladko so se zlagali, saj je dete na svet prijokalo že ob pol sedmih zjutraj. To, da smo za porod izvedeli še isti dan, je pravzaprav bil svojevrstni bonus, saj sta se medijskega obleganja sita Harry in Meghan sprva odločila, da bosta javnost o rojstvu otroka obvestila naknadno. A prav dolgo z veselo novico nista čakala, sploh, ker je 28. april, datum, ko naj bi po prvih informacijah Meghan rodila, že davno minil, v javnosti pa so se že začele pojavljati govorice, da je nekaj šlo zelo narobe. Pa, k sreči, ni.

Ob Meghan tudi mama Doria

Vidno vzhičen je Harry stopil pred kamere BBC in sporočil, da sta dobila sina in rojstvo označil za najčudovitejšo izkušnjo, kar si jih je mogoče zamisliti. "Z Meghan sva zgodaj davi dobila sina, ki je zelo zdrav. Mati in dojenček sta zelo dobro," je še dejal. Zahvalil se je tudi vsem za podporo. "Bilo je izjemno, zato sva to želela deliti z vami," je poudaril.

Pri prenovi otroške sobe je vojvodinji pomagala tenisačica Serena Williams.
Epa

Dihalne vaje in porodna pomočnica

Pri prenovi je pomagala vojvodinjina dobra prijateljica, teniška zvezdnica Serena Williams. Na otroka naj bi pazila ameriška varuška ali varuh. Meghan je porod načrtovala do potankosti in pri tem prav nič sledila kraljevski tradiciji. Najprej je odslovila vse kraljičine ginekologe in se obdala s strokovnjaki po svojem izboru. Rodila je le ob pomoči skrbno izbrane porodne pomočnice, želela je izkusiti naravni porod. Da bi si lajšala bolečine, je več tednov delala posebne dihalne vaje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta