Lady Gaga v šovu, ki ga producirata Oprah Winfrey in princ Harry, povedala, s kakšno hudo travmo se bori

ZaB
21.05.2021 16:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Grozil mi je in me posilil, potem pa me pustil bolno in nosečo," je Stefani Germanotta, torej Lady Gaga, odkrila v prvi epizodi The me you can't see (Nepoznani jaz), novega televizijskega šova Appletv+, ki si je zadal obdelovati duševne stiske in travme slavnih in znanih, pa menda tudi navadnih smrtnikov.

Lady Gaga tokrat ni prvič govorila o spolni zlorabi in celo ujetništvu, ko je bilo danes 35-letnici svetovne slave in neštetih grammyjev šele 19 let. 

Za novim teve šovom kot producenta stojita v tandemu nič manj kot Oprah Winfrey in v Kalifornijo odseljeni britanski princ Harry, ki prav tako pogosto omenja psihične probleme, s katerimi se je bil soočal po prezgodnji tragični smrti mame, princese Diane. 

Neimenovani producent je od Lady Gaga zahteval, da se sleče, ji zapretil, da jo bo uničil, če tega ne stori, na koncu pa jo pustil nosečo, zlorabljeno in celo pod ključem več mesecev. 

"Zaradi mojega načina oblačenja in ker sem pravzaprav provokativna oseba, sem mislila, da sem sama kriva za to, kar se mi je zgodilo," je povedala slavna pevka in igralka, ki je nastopila tudi na inavguraciji novega ameriškega predsednika Joea Bidna in bila sploh aktivna v njegovi volilni kampanji.  

"Nenadoma sem postala zvezda, potovala sem po svetu od hotela do odra in se nisem nikoli soočila s tem. Potem pa sem čez noč začela čutiti fizično bolečino, isto kakor takrat, ko sem bila napadena. Bila sem na vrsti zdravniških pregledov, a niso našli ničesar. No, telo se spomni," izpoved zvezdnice navaja BBC.

Ta travma jo je zasledovala leta in leta, je priznala, toliko, da niti ni bila več ista oseba, in naposled se je odločila poiskati pomoč psihiatra ter dobila diagnozo: posttravmatski sindrom.  

Omenila je fizično samokaznovanje zaradi psihe in da je pravzaprav spričo vsega do bolezenskega stanja razvila kronično utrujenost.  

"Čeprav se šest mesecev počutim odlično, je dovolj en sam pripetljaj, da bi mi spet bilo slabše," je povedala. Ne izpoveduje se zato, da bi publika jokala zaradi nje, je poudarila, temveč, da pove, da ljudje preprosto potrebujejo pomoč, da bi se bili sposobni soočiti s svojimi travmami.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta