Nove podrobnosti: Schumacher po terapijah pri zavesti. Se njegovo stanje res izboljšuje?

A.L.
11.09.2019 14:16

Spomladi so ga dvakrat prepeljali s helikopterjem v Pariz. Decembra prihaja dokumentarec z naslovom Schumacher, ki ga je podprla tudi njegova družina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Znanih je nekaj več podrobnosti o zdravljenju Michaela Schumacherja v pariški bolnišnici. Spomnimo, da so po poročanju francoskega Le Parisiena v bolnišnico v Parizu prepeljali 50-letnega sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, ki si je pred skoraj šestimi leti usodno poškodoval glavo na smučanju v Franciji. Schumacher je na kliniki Georges Pompidou podvržen eksperimentalni terapiji z matičnimi celicami.

Reuters

Neimenovani vir potrdil njegov prihod

Usodno se je poškodoval med družinskim smučanjem na smučišču v francoskem Meribelu 29. decembra 2013. Od takrat je o njegovem zdravstvenem stanju zelo malo informacij. Kar pol leta po poškodbi je bil v umetni komi, od septembra 2014 pa so ga prepeljali domov ob Ženevsko jezero. Tako so se tudi v pariški kliniki zavili v molk in niso želeli potrditi vesti o prihodu slovitega pacienta, sklicujoč se na zakone o varovanju osebnih podatkov. A sedaj je vendarle znanega več.
Le Parisien je citiral neimenovani vir, ki je razkril, da je Schumacher na njegovem oddelku. Do razkritja naj bi prišlo v krogu prijateljev, novica pa je hitro prišla do medijev. Po poročanju omenjenega francoskega medija so v okolici bolnišnice močno poostrili varnost. Tja naj bi prišel tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze in se tam zadržal 45 minut. 
Sicer pa naj bi s Schumacherjevim zdravljenjem začeli včeraj dopoldne, pa podatkih Le Parisiena pa naj bi bolnišnico zapustil danes. V tem času je prejel koktajle z zarodnimi celicami, ki bi imele lahko protivnetno delovanje v celem telesu. Po opravljenih terapijah naj bi nekdanji športnik bil pri zavesti, še pišejo tuji mediji. Neimenovana medicinska sestra naj bi povedala celo, da kaže znake izboljšanja.

EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta