Roman Polanski, izključen hkrati z Billom Cosbyjem, bi nazaj v oskarjevsko akademijo

ZaB
22.04.2019 17:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roman Polanski 
EPA

Odvetnik kontroverznega poljsko-francoskega režiserja Romana Polanskega zahteva, da režiserja vrnejo med člane filmske akademije, ki podeljuje najprestižnejše filmske nagrade, oskarje. Izločen da je bil, ne da bi imel priložnost povedati svojo plat, in to filmar, ki je bil do danes nominiran že za 28 oskarjev, oskarja za najboljšega režiserja pa dobil za film Pianist, ki je dobil še oskarja za najboljši prirejeni scenarij in najboljšega igralca. No, oskarja ni prevzel osebno zaradi dogodka leta 1977, odkar nad njim visi domnevno posilstvo takrat 13-letne Samanthe Geimer in je v ZDA nezaželen. Istočasno je akademija izključila tudi komika Billa Cosbyja, obsojenega zaradi hudih spolnih prestopkov. 
Filmska akademija se je odzvala, da so bili "postopki izključitve gospoda Polanskega pošteni in razumni". "Akademija stoji za svojo odločitvijo." Upravni odbor akademije je odločitev sprejel na podlagi pravilnika o vedenju, ki je nastal po plazu obtožb na račun filmskega producenta Harveyja Weinsteina, tudi za spolno nadlegovanje.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta