Škandal na vidiku: Kraljičin sin naj bi zlorabil mladoletnico, zaslišati ga želi FBI

D.Ži
23.07.2019 10:19

Kraljica je ogorčena, bala naj bi se, da monarhija tega škandala ne bo preživela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ni si prav težko predstavljati kraljičin namrščen obraz ob novicah, ki zadnje dni krožijo po britanskih in ameriških medijih. "Da je besna, je zelo mila beseda," citira ameriški Globe besede enega od višjih uslužbencev Buckinghamske palače. Grozila naj bi celo, da bo svojega sina princa Andrewa vrgla iz kraljeve družine. "Kraljica se boji, da monarhija tega škandala ne bo preživela," dodaja.
Škandal ima ime: Jeffrey Epstein.  66-letni finančni strokovnjak sedi v ameriškem preiskovalnem priporu. Mladoletne naj bi silil k spolnosti, ukvarjal naj bi se tudi z zvodništvom. Vsaj eno svojih domnevnih žrtev naj bi "posodil" kraljičinemu sinu. Tako piše v dokumentih, ki nastajajo tekom preiskave. Kar je za princa Andrewa velika težava, saj je v ZDA za spolni odnos s mladoletno osebo zagrožena kazen do petih let zapora.
Domnevni žrtvi je ime Virginia Giuffre in je danes stara 35 let. Epstein jo je angažiral, ko je kot 15-letnica delala v Trumpovem Mar-a-Lagu ter tam delila brisače. 

Reuters
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta