To danes počne Andraž Vehovar

Gorazd Dominko
25.12.2018 05:52
Slovenski športnik leta 1996, danes, dobrih dvajset let po vrhunski divji vožnji s kanujem, brez dlake na jeziku govori o dneh, ko se je prah okoli osvojenega srebra na olimpijskih igrah v Atlanti polegel.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv
“Šele ob zaključku kariere sem se začel zavedati, v kako nerealnem svetu sem živel. Celotna okolica je skrbela, da sem se lahko posvečal le športni karieri. Ko so žarometi ugasnili, pa me ni zaslepilo sonce, temveč me je pokrila tema!”
Andraž Vehovar
“Od uspehov v svetu kajakaštva v Sloveniji ne more živeti nihče, danes verjetno še težje kot v mojih časih. To je realnost športa, ki mi je dal tako veliko. Žal …”

Biti dolgočasen mi prija

“Uspešno sem diplomiral na metalurgiji, naredil še MBA, mednarodni podiplomski študij menedžmenta, in se soočal z vsakodnevnimi strahovi, kako naprej. Hvala bogu sem se tudi razburkane reke življenja lotil z enako vnemo kot nekoč divjih voda v športu.”
Ano
“Najbrž sem postal grozno dolgočasen, ampak to mi prija.”

Dvomim, da je v politiki komu lepo

“Dobil sem občutek, da nič ne morem narediti prav, in to me je najbolj prestrašilo. Ni bilo pomembno, kaj delam, že to, da sem bil tam, je bilo ocenjeno kot napačno in to mi je pobralo vso energijo. Dvomim, da je komu od slovenskih politikov lepo, mogoče mediji idealizirate njihova življenja.”
“Nenehno se je vsiljevalo vprašanje, kako napredovati pri stvareh, ki mi veliko pomenijo, in očitno sem našel pravi odgovor,”
Juretom Berkom
“Če bi bil moj dom še vedno pod Šmarno goro, bi bil gotovo več ob ali na vodi. Tukaj pod kamniškimi vrhovi pa pogled pogosteje uhaja proti nebu!”
Članek je bil objavljen v novembrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta