To so zvezdniki, katerih otroci so se rodili v napačnem telesu ali pa so nebinarni

D.Ži
09.02.2020 14:16

Vse več zelo znanih ljudi javno odločno podpira svoje otroke, ki so se rodili enega spola, počutijo pa se drugega ali pa sploh nič od tega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angelina Jolie ter Shiloh in Zahara
epa

Vse več je znanih ljudi, ki javno podpirajo in sprejemajo svoje nebinarne ali transrodne otroke. Nebinarnost opisuje osebo, ki ne opredeljuje katerega spola je in zase ne more trditi, da je moški ali ženska. Transrodne osebe pa so tiste, ki so se rodile enega spola, počutijo pa se drugega, piše Insider. Med znanimi starši, ki javno močno podpirajo svoje nebinarne in transrodne otroke so:
Charlize Theron
Svojo sedemletno hči Jackson je posvojila leta 2012. Najprej ga je predstavila kot dečka, leta 2019 pa presenetila z izjavo, da se Jackson počuti kot deklica. Dodala je, da ji je zelo pomembno, da mediji to razumejo in pravilno formulirajo. "Starejša kot je, težje nam je, ko se o njej piše v napačnem spolu. Tudi sama sem v medijih o njej govorila v napačnem spolu. To jo je prizadelo. Nočem biti takšna mati," pravi Theronova.
Angelina Jolie in Brad Pitt
Shiloh, najstarejši otrok bivšega zvezdniškega para, se je rodil kot deklica, a je leta 2012 od staršev zahteval, da ga kličeta John. Kot nebinarna oseba nosi spolno neopredeljena oblačila. Angelina je izjavila, da svojega otroka in tak način oblačenja povsem podpira. 

Družina Pitt-Jolie. Bilo je nekako jasno, da je Shiloh nekaj posebnega.
epa
Cher in Chaz Bono 
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta