(VIDEO) Kendall Jenner je zaradi te objave na Instagramu morala plačati 90.000 dolarjev kazni

D.Ži
22.05.2020 10:11

Zvezdniki, ki so oglaševali najboljšo zabavo na svetu, ki se ni nikoli zgodila, zdaj plačujejo za goljufijo Billyja McFarlanda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kendall Jenner mora plačati 90.000 dolarjev, saj je izgubila tožbo iz leta 2017. Šlo je za njeno promocijo razvpitega festivala Fyre na Bahamih. Tožba proti Jennerjevi in še nekaterim drugim je bila vložena zaradi festivala, ki so ga razglašali za najboljši festival, čeprav se nikoli ni zgodil. Premožneži z Instagrama so za udeležbo na festivalu plačali na tisoče dolarjev, tam pa jih je pričakal scenarij iz nočne more. Jennerjevi sicer ni jasno, kako naj bi bila kriva ali soodgovorna za propad festivala, a da bi sodni proces zaključila, je pristala na poravnavo. 
{embed_youtube}https://youtu.be/mz5kY3RsmKo{/embed_youtube}
Iz dokumentov gre razbrati, da je manekenka s 129 milijoni spletnih sledilcev, prejela 250.000 dolarjev v zameno za promocijo festivala. Kasneje je dobila še dodatnih 25.000 dolarjev od Fyre Media Inc, podjetja organizatorja festivala Billyja McFarlanda. Šlo je za plačilo objave na Instagramu, ki jo je medtem že zbrisala. Obtožnica ji očita, da je svojim sledilcem prikrila podatek, da je za promocijo festivala plačana, pa tudi, da jih ni obvestila o  tem, da sama na festival ne bo šla, potem ko je slišala, da nastajajo težave. Med toženimi so tudi  Emily Ratajkowski, Blink-182 in Migos. S tožbami poskušajo iz glasbenikov in manekenk, plačanih v namene promocije festivala, izvleči čim več denarja, da bi ga nato vrnili investitorjem, ki jih je McFarland prevaral. Wall Street Journal piše, da bodo na ta način poskušali vrniti več sto tisoč dolarjev. S tožbo od skupine Blink-189 terjajo kar pol milijona dolarjev, medtem ko je Emily Ratajkowski za promocijo dobila 300.000 dolarjev. Tožbe so vložene tudi proti agencijam, ki so zastopale glasbenike, ki bi na nesojenem festivalu naj nastopili. Odvetniki trdijo, da bi zvezdniki morali vrniti denar, saj so bili del McFarlandovega načrta, kako prevarati investitorje. McFarland je krivdo sicer že priznal in bil obsojen na šest let zaporne kazni, vrniti pa mora tudi 26 milijonov dolarjev, kolikor so jih investitorji vložili v festival, za katerega je sam že v začetku vedel, da ga ne bo. Vsaj ne v obljubljeni obliki. 
{embed_youtube}https://youtu.be/uZ0KNVU2fV0{/embed_youtube}
Festival so najavljali kot "kulturno doživetje desetletja". S promocijo so začele manekenke znamke Victoria's Secret in vstopnice so postale prodajna uspešnica. Kupce je na Bahamih pričakal kaos. Namesto v luksuznih hišicah so morali spati v šotorih, namesto delikates so jih tam pričakali sendviči. Zvezd od nikoder. Ko so se pritožili na družbenih omrežjih, so v odgovor dobili kup sprenevedanja in norčevanja. Da ko pristane na promocijo kakšnega dogodka, nikoli ne more biti stoodstotna, kako se bo zadeva razpletla, je že pred časom v svoj zagovor dejala Jennerjeva.
{embed_youtube}https://youtu.be/yXV3Xu3GteE{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/tRnDOrVwKoU{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/17_x9ee11lc{/embed_youtube}
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta