(VIDEO) V spomin na Oliverja Dragojevića: Čustveni koncert na Korčuli za večno legendo

S. B.
30.07.2019 09:51

Leto dni od smrti dalmatinskega poeta, legendarnega pevca, so v Veli Luki na Korčuli organizirali koncert v njegov spomin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Živel je za pesem, za svojo Dalmacijo in njen duh je v verzih ponesel po svetu. Najraje se je vračal v svoj rodni kraj Velo Luko. Na dan prve obletnice smrti Oliverja Dragojevića so v tem starem mestecu na otoku Korčuli v njegov spomin pripravili koncert, ali bolje intimno druženje "Sled v neskončnosti". Na odru, ki so ga postavili pred cerkvijo svetega Josipa, so se legendi poklonili glasbeni kolegi in prijatelji Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Dupini, Antonio Serrano, klapa Ošjak, Alan Bjelinski, Ante Gelo in Nikša Bratoš. Koncert je spremljala tudi Oliverjeva družina, soproga Vesna in sinovi Dino, Davor in Damir s svojimi najbližjimi.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B0hYsQwH82K/{/instagram}
Koncerta pa niso spremljali le tisti, ki so uspeli dobiti vstopnice za svoj prostor pred cerkvijo, ampak so veliki ekran postavili tudi v središču mesta. Vela Luka je sinoči spet dihala za Oliverja, ki, kot pravijo domačini, nikoli ni čisto zares odšel. A ob obletnici to ni bil edini dogodek, za 31. julij pripravljajo še en koncert, ki bo nekoliko bolj jazzovsko obarvan.
Po odzivih sodeč je bil glavna zvezda večera Dragojevićev glasbeni kolega Gibonni, ki je zapel skladbo Lipa moja.
{embed_youtube}https://youtu.be/Qp2yJpLDFxk{/embed_youtube}
Antonio Serrano je Oliverju v spomin igral orglice
{embed_youtube}https://youtu.be/354J7yJmzRA{/embed_youtube}
​Oliver Dragojević je pred letom dni izgubil bitko s težko boleznijo, ki so mu jo leto prej diagnosticirali kot rak na pljučih. V Splitu se je 31. 7. 2018 od njega poslovilo več kot deset tisoč ljudi, v njegov rojstni kraj pa so ga z državnimi častmi prepeljali s katamaranom, v spremstvu več kot petsto drugih plovil. 
V Veli Luki je pela tudi Zorica Kondža.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B0g4k4JBx-d/{/instagram}
Na Oliverja se je spomnil tudi Petar Grašo.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B0iGjs8Bcut/?utm_source=ig_web_copy_link{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta