Zaradi sporne fotografije bo Jennifer Lopez morda morala plačati 150.000 dolarjev kazni

D.Ži
11.10.2019 10:18

Oglasila se je fotografska agencija, ki trdi, da je latino diva objavila fotografijo, za katero ni imela dovoljenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotoagencija Splash News and Picture Agency se je odločila tožiti Jennifer Lopez zaradi kršenja avtorskih pravic. Latino diva je pred dvema letoma na svojem Instagram Storyju objavila eno od agencijskih fotografij, ne da bi jih prej prosila za dovoljenje.  E!Online piše, da gre za fotografijo, na kateri se Lopezova in njen zaročenec Alex Rodriguez sprehajata po newyorških ulicah. Kot piše v tožbi, vloženi na kalifornijskem zveznem sodišču, Lopezova za objavo fotografije ni nikoli dobila dovoljenja agencije. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B19Ook9gsU4/?utm_source=ig_embed{/instagram}
Glede na to, da sta od objave fotografije minili že dve leti, je agencija v tožbi navedla tudi, da je Lopezovo in njene menedžerje leta 2017 opozorila, a jih nihče ni jemal resno, saj je Story čez 24 ur tako ali tako izginil. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B2pafbIgEzT/{/instagram}
"V času, ko je Lopezova kopirala in objavila fotografijo, je morala vedeti, da za kaj takega nima dovoljenja. Ker ima na svojem profilu 100 milijonov sledilcev, je njena nepooblaščena uporaba fotografije škodila obstoječi in bodoči prodaji izvirne fotografije," trdijo.  Splash od Lopezove terja 150.000 dolarjev in prepoved ponovne uporabe te iste fotografije.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bz2T-nqg1Ce/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BypR9MlgWKQ/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta