Življenjske lekcije Ksenije Mišič: Z zrelostjo se sprostiš in tudi na ljubezen gledaš s humorjem

Saša Britovšek Saša Britovšek
16.12.2019 06:05

Kot večina mladih igralcev je tudi ona nekoč z mešanico občutljivosti in neustrašnosti podirala zidove teatra. Se razdajala. Potem sta jo življenje in gledališče začela učiti pravil igre in postajala je vse močnejša. Je prvakinja Drame SNG Maribor, ena izmed dolgoletnih nosilk tamkajšnjega repertoarja. Nekoč je bila balerina, kar ji je vlilo obilo gracioznosti, s katero bogati mariborsko gledališče že šestnajst let, hkrati pa ostaja ena najbolj prepoznavnih igralk svoje generacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ksenija Mišič
Sng Maribor

Kaj pomembnega vas je naučilo življenje v gledališču?
Gledališče je predvsem en velik kolektiv, podaljšana družina, kjer skupaj doživljamo svoje vzpone in padce, radosti in krize. Delimo si izkušnje, skrivnosti in bolečine, saj se težko skriješ. Zato se naučiš ohranjati osebni mir, ki je predpogoj za intenzivno delovanje. Gledališče je rentgen: če se hitro ne naučiš pravil igre, te lahko prizadene. Razgaljen si in s tem ranljiv. Z leti te komentarji, takšni in drugačni, manj ganejo. Si ali pa nisi ...

V predstavi Tramvaj Poželenje, od leve: Eva Kraš, Ksenija Mišič in Irena Varga 
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta