Afera: Kaj se je avstrijski podkancler Heinz-Christian Strache pred volitvami dogovarjal v vili na Ibizi

17.05.2019 20:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Heinz-Christian Strache
EPA

Šef FPÖ in avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache je zadnje ure sredi afere, potem ko sta časopisa Spiegel in Süddeutsche Zeitung razkrila video, v katerem skupaj s strankarskim kolegom, današnjim vodjem poslanske skupine FPÖ Johannom Gudenusom, v razpuščenem poletnem vzdušju v vili na Ibizi pred volitvami 2017 v zameno za finančno podporo stranki na volitvah obljublja javna naročila domnevni ruski investitorki pa prevzem Kronen Zeitung ... "Če tri tedne pred volitvami prevzamete Kronen Zeitung in nas podprete, da pridemo na vrh, se lahko pogovarjamo o vsem," Strache med drugim reče v videu.
A vse skupaj je bila očitno nastavljena past za pripadnika vrha avstrijske svobodnjaške stranke. Ženska se je očitno pretvarjala, da je nečakinja ruskega oligarha, in povedala, da želi v Avstrijo vložiti četrt milijarde evrov, poroča Spiegel. Govorili so tudi o "črnem denarju". Kamere pa so vse posnele.
Strache v prvem odzivu navaja, češ da je šlo za nič drugega kot sproščeno zasebno srečanje in da je ves čas opozarjal, da je treba v vsem spoštovati avstrijski pravni red ... 


 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta