Ameriški tožilci obtožili še tri policiste zaradi uboja Georgea Floyda

M.R.
03.06.2020 22:05

Sodelovanja pri uboju Georga Floyda, ki je povzročil velik nemir v ZDA, so obtoženi še trije policisti. Ti naj bi namreč opazovali svojega sodelavca Dereka Chauvina, ko je s kolenom pritiskal na njegov vrat in ga tako zadušil do smrti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protest pred kapitolom v Washingtonu
Reuters

Policisti Thomas Lane, Alexander Kueng in Tou Thao so obtoženi pomoči in spodbujanja pri uboju temnopoltega Američana Georgea Floyda v Minneapolisu.
Že pretekli teden so zaradi uboja prijeli 44-letnega Chauvina, sodni spisi pa razkrivajo, da so obtoženi tudi omenjeni trije policisti. Dogodek se je sicer zgodil v ponedeljek pretekli teden, ko je uslužbenec trgovin poklical policijo in prijavil, da je nekdo skušal kupiti cigarete s ponarejenim bankovcem. 
Chauvin je skoraj devet minut pritiskal na vrat pokojnega Floyda, dogajanje pa so posneli očividci in posnetek objavili na družbenih omrežjih. Policist je kolenom pritiskal skoraj tri minute za tem, ko se je žrtev že onesvestila. 
Danes si je kraj prizorišča dogodka ogledal tudi odvetnik za človekove pravice Ben Crump, ki zastopa Floydovo družino. Povedal je, da pričakuje, da bodo vsi odgovorni v polni meri odgovarjali za svoja dejanja. 
Ta dogodek je močno razjezil številne Američane, ki na ulicah protestirajo zaradi prekomerne uporabe sile in neenakopravnosti prebivalcev drugih ras v ZDA. Proteste v številnih mestih so pospremili nasilje in spopadi s policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta