Apple postal prvo podjetje na svetu, ki je doseglo vrednost 2000 milijard dolarjev

Gr.G. STA
19.08.2020 19:31

Delnica proizvajalca pametnih telefonov iphone se je v današnjem jutranjem trgovanju v New Yorku podražila za več kot odstotek in dosegla najvišjo raven pri 468,65 dolarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Ameriški tehnološki velikan Apple je danes postal prvo podjetje na svetu s tržno kapitalizacijo 2000 milijard dolarjev. Gre za zadnjega v vrsti dokazov, da je pandemija covida-19 tehnološkim velikanom le prilila vode na mlin. Delnica proizvajalca pametnih telefonov iphone se je v današnjem jutranjem trgovanju v New Yorku podražila za več kot odstotek in dosegla najvišjo raven pri 468,65 dolarja. S tem je Apple podrl še en mejnik. Marca 2018 je namreč postal prvo podjetje, vredno 1000 milijard dolarjev. Še v začetku leta je bila Applova delnica vredna okoli 300 dolarjev, marca se je spustila do okoli 225 dolarjev, nato pa se je tečaj hitro povzpel. K temu je pripomogel tudi poceni denar, s katerim je ameriški finančni trg poplavila ameriška centralna banka Federal Reserve.

Tim Cook
Reuters
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta