Bidna k umiku pozval še vplivni kongresnik: "Čas je za predajo štafete. S tem nam bo omogočil zmago proti Trumpu"

STA, Va
17.07.2024 21:08

Demokrat Schiff je vodil dva postopka ustavne obtožbe proti Bidnovemu protikandidatu Donaldu Trumpu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joe Biden vztraja, da se ne bo umaknil.  
Reuters

Predsednika ZDA Joeja Bidna je danes k odstopu od kampanje za ponovno izvolitev na predsedniški položaj pozval tudi vplivni demokratski kongresnik iz Kalifornije Adam Schiff, ki je vodil dva postopka ustavne obtožbe proti Bidnovemu protikandidatu Donaldu Trumpu in je tesen zaveznik nekdanje predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi.

Schiff, ki bo na volitvah 5. novembra kandidiral za senatorja iz Kalifornije, je po pogovoru s Pelosi sporočil, da bi se Biden moral umakniti, ker bo izgubil volitve proti republikanskemu kandidatu Donaldu Trumpu, poroča ameriška televizija CNN.

"Odločitev je njegova, ampak mislim, da je čas za predajo štafete. S tem bo ohranil svojo dediščino vodstva, ker nam bo omogočil zmago proti Trumpu na volitvah. Drugi Trumpov mandat bo spodkopal same temelje naše demokracije in resno dvomim, da predsednik lahko Trumpa premaga na volitvah," je sporočil Schiff.

Adam Schiff ocenjuje, da bo Biden izgubil proti Trumpu.
Profimedia

Po slabi predstavi Bidna na junijskem televizijskem soočenju s Trumpom so se začeli vrstiti pozivi, naj odstopi od kampanje za ponovno izvolitev, vendar 81-letni predsednik vztraja, vodstvo stranke pa se je odločilo, da ga bo kot kandidata potrdilo še pred konvencijo, ki bo sredi avgusta, še poroča CNN.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta