Britanski minister osem minut govoril s človekom, ki se je lažno predstavil, da je Zelenski

Va
18.03.2022 15:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ben Wallace 
EPA

Britanski minister za obrambo Ben Wallace se je spravil v neroden položaj, ko se je izkazalo, da je prek Microsoftovega orodja Teams kar osem minut govoril z osebo, ki se je predstavila kot ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, a je to bila potegavščina.

Za Sky News je ministra v bran vzel državni podsekretar James Heappey, rekoč da Wallace zelo dobro razume potencialne nevarnosti in da je uporabljal povezavo, ki ji je mogoče prisluškovati. Klic da je bil najprej povsem običajen, ko je neznani sogovornik začel postavljati "trša vprašanja", ki niso običajna, pa je ministru postalo sumljivo in je pogovor prekinil ...   

Iz kabineta britanskega premierja Borisa Johnsona so sporočili, da preiskava poteka in da je še prezgodaj za odgovor, za kaj je šlo in kdo stoji za komunikacijskim incidentom.  Tiskovni predstavnik v Johnsonovem kabinetu je povedal le, da je šlo za klic prve dni tega tedna in da so pristojni obveščeni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta