Capital.ba: Rok Snežič nezaželen v BiH, varnostne službe obvestile mejno policijo. Snežič: "Rad bi vedel, katero sodišče je to odredilo"

30.12.2020 16:47
Pristojni organi v Banjaluki so ocenili, da je Mariborčan z doktoratom iz davkov grožnja za nacionalno in ekonomsko varnost države, piše portal Capital.ba.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Snežič
Robert Balen

Varnostne službe so slovenskemu državljanu Roku Snežiču prepovedale vstop v Bosno in Hercegovino in o tem obvestile mejno policijo BiH, poroča banjaluški portal Capital.ba. Mariborčan z doktoratom iz davkov, ki si je minula leta v BiH zgradil svoj finančni imperij, v Sloveniji pa se ga povezuje z dvomljivimi finančnimi potezami v zvezi z glavno vladno stranko SDS, naj bi dobil rdeči karton zaradi ocene, da je grožnja za nacionalno in ekonomsko varnost države, še piše portal. 

Eden od razlogov za nezaželenost Snežiča naj bi bilo odpiranje fiktivnih podjetij na območju Banjaluke v Republiki srbski, pri čemer je, kakor je sam priznal, sodeloval, piše Capital.ba. Snežič, nadaljujejo, je ves čas trdil, da ne gre za nič nezakonitega, temveč za "davčno optimizacijo" oziroma zakoniti prihranek denarja.

Banjaluški portal še piše, da so pravosodni organi Republike srbske proti Snežiču uvedli preiskavo zaradi suma nezakonitega poslovanja.

Poklicali smo Roka Snežiča in ga dobili v Banjaluki, tja je, potem ko je brez težav prestopil mejo, prišel včeraj, je povedal, danes pa na Capital.ba prebral, da je nevaren za BiH: "Rad bi vedel, katero sodišče je to odredilo in kdo ima prste vmes. Če se mi prepoveduje vstop v državo, se bom moral očitno obrniti na ESČP."

Snežič pravi, da ni v nobenem kazenskem postopku niti ni kaznovan, ima pa, po študiju na Pravni fakulteti v Banjaluki, zdaj doktorat iz davčnega prava. "V Banjaluki sem prokurist podjetja, ki dela zakonito," pravi. Ni mu znano, zakaj naj bi ga obravnavale varnostne službe v BiH, "razen če mislijo, da sem agent Sove". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta