Črna gora prva evropska država brez koronavirusa

STA, M.R.
25.05.2020 11:47

Črna gora je v nedeljo, 68 dni po prvem potrjenem primeru okužbe z novim koronavirusom, razglasila, da v državi ni več obolelih z boleznijo covid-19, s čimer je postala prva država v Evropi brez koronavirusa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nikšič 12. maja. 
Reuters

V Črni gori po podatkih tamkajšnjega inštituta za javno zdravje že 20 dni zapored niso potrdili nobene nove okužbe. Prav tako v državi v tem trenutku ni nobenega aktivnega primera okužbe.
Črnogorske zdravstvene oblasti so pred tem sporočile, da bodo razglasile konec epidemije, ko v državi 28 dni zapored ne bodo potrdili nobene nove okužbe.
Črna gora je bila 17. marca zadnja evropska država, v kateri so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Od takrat je obolelo 324 ljudi, 315 jih je ozdravelo, devet pa jih je umrlo.
V 70 dneh, ko so v Črni gori veljali omejitveni ukrepi, so zaradi kršitev sprožili postopke proti 1768 državljanom, ki so morali v dobrodelne namene skupno vplačati 106.000 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta