Dejanje so snemali s telefoni: V Italiji aretirali osumljence posilstva dveh mladoletnic, med njimi sedem mladoletnikov

STA, Va
26.09.2023 15:36

Skupaj z dvema odraslima so osumljeni, da so avgusta v neapeljskem predmestju posilili dve mladoletni dekleti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neapelj. Fotografija je ilustrativna. 
EPA

V predmestju Caivano so mladinske tolpe avgusta posilile dve dekleti, stari deset in 12 let. Posilstva v kraju, ki velja za leglo organiziranega kriminala, so pretresla vso državo. Premierka Gorgia Meloni je skupnost obiskala konec avgusta in dejanje tolpe označila za nečloveški zločin.

Po prvih ugotovitvah preiskovalcev naj bi bili mladeniči dekleti zvabili v zapuščen športni center v zloglasni četrti Parco Verde in ju tam posilili. Zločin naj bi bili posneli z mobilnimi telefoni, po poročanju italijanskih medijev pa naj bi bili posilstvo celo predvajali v živo.

Za ogorčenje v Italiji so sicer pred obiskom Melonijeve poskrbele tudi izjave njenega partnerja in novinarja Andrea Giambruna glede posilstev. "Če greš plesat, imaš vso pravico, da se napiješ. Toda, če se izognete temu, da bi se opili in izgubili razsodnost, se morda lahko izognete tudi temu, da bi se zapletli v določene težave in naleteli na kakšnega volka," je na temo posilstev dejal v svoji pogovorni oddaji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta