Domnevna spolna žrtev britanskega princa: Bilo je ogabno

M.R.
03.12.2019 09:00

Na britanski televiziji BBC so predvajali intervju z žensko, ki trdi, da je imela pri 17 letih spolni odnos z britanskim princem Andrewem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Virginia Roberts Giuffre
Profimedia

Virginia Giuffre je v njem britanske gledalce pozvala, naj ne sprejmejo obtožb proti omenjenemu princu kot sprejemljive in naj jo podprejo v tem boju. "To ni samo umazana zgodba o seksu. To je zgodba o tihotapljenju in to je zgodba o plemenitosti vašega poba," je dejala. 
Spolni odnos z njim naj bi imela po naročilu prijatelja zdaj že pokojnega ameriškega milijonarja Jefferyja Epsteina. Ta je avgusta v zaporu storil samomor. 
59-letni princ se je zaradi prijateljevanja z Epsteinom, ki je bil v času pred smrtjo obtožen trgovine z mladoletnicami za spolno izkoriščanje, odpovedati javnim dolžnostim. V prvem intervjuju za britanske medije je omenjena žrtev povedala, da jo je v spolni odnos s princem prisilil Ghislaine Maxwell
BBC pa je poročal, da je odkril elektronsko sporočilo iz leta 2015, ki ga he Andrew Pisal Maxwellu, v njem pa je prosil za pomoč zaradi obtožb Giuffrejeve, ki se je takrat še pisala Roberts. "Sporoči mi, ko bova lahko govorila. Imam nekaj vprašanj glede Virginie Roberts," naj bi bilo zapisano v sporočilu. 
Danes 35-letna Giufreejeva trdi, da jo je Maxwell, ko je še delala kot receptorka v letovišču Mar-a-Lago na Floridi, ki je v lasti sedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, napeljal, da se je priučila masiranja. Trdi tudi, da je imela v letih 2001 in 2002 trikrat spolne odnose z britanskim princem. 

Prince Andrew
Profimedia

Zahvalil se je in odšel

Prvič naj bi z njim spala leta 2001 v Londonu. "Bil je najslabši plesalec, kar sem jih videla v svojem življenju. Gabil se mi je, saj je bil njegov pot povsod na meni. Njegov pot je dobesedno deževal po meni," žrtev opisuje prvo srečanje s princem. Nato naj bi ji Maxwell naročil, da bo morala za Andrewa storiti to, kar je storila za Jeffreyja. In v tem večeru naj bi imela spolni odnos s princem v Maxwellovi hiši v Belgravii. 
Sprva se je začelo v kopalnici, vse skupaj pa naj bi trajalo precej kratek čas. "Bilo je ogabno. Ni bil zloben, ali kaj podobnega. Je pa vstal in se zahvalil ter odšel, jaz pa sem zgrožena sedela v postelji in se počutila osramočeno, počutila umazano," je dejala. Naslednjega dne naj bi jo Maxwell pohvalil, da je odlično opravila svoje delo. 
"Tega nisem pričakovala od nekoga, ki si ga ljudje jemljejo za zgled in ga v kraljevi družini občudujejo ... Nisem mogla sprejeti, da lahko ljudje na najvišjih ravneh oblasti, vplivneži, lahko to dopuščajo, pa ne samo dopuščajo, še celo sami sodelujejo v tem," je nadaljevala v intervjuju, ki je bil objavljen včeraj. 
Čeprav v televizijskem pogovoru ni nikoli neposredno imenovala Andrewa, pa so avtorji oddaje sporočili, da ženska stoji za vsako svojo besedo. Priznala je, da je njen spomin že nekoliko zamegljen, kar se tiče datumov in lokacij, ne pa tudi obrazov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta