(FOTO in VIDEO) Barcelona v plamenih: V spopadih med protestniki in policisti veliko ranjenih

M.R.
19.10.2019 09:20

Ure in ure so v središču Barcelone potekali spopadi med policijo in protestniki. V Kataloniji je bilo med protesti poškodovanih 89 ljudi, od tega samo v Barceloni 60.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Središče katalonske prestolnice se je sinoči pretvorilo v pravo bojišče. Protestniki so zažgali barikade in se na njih zoperstavili policiji, ki je šele sredi noči uspela vzpostaviti red, na delo pa so lahko prišli gasilci, ki so pogasili barikade.

V poročilu Amnesty International ugotavlja, da policija uporabi tudi prekomerno silo nad protestniki.
EPA
Reuters
EPA

Sanchez zavrača dialog s Torro

Španski premier Pedro Sanchez je zavrnil pogovore s predsednikom katalonske vlade Quim Torro, ki se je želel z njim sestati na temo samoodločbe o prihodnosti Katalonije. Sanchezov predstavnik je dejal, da mora Torra najprej ostro obsoditi nasilje katalonskih protestnikov.
Sicer pa Sanchez trdi, da se je pripravljen pogovarjati, vendar ne o vprašanju referenduma, na katerim bi lahko Katalonci svobodno odločali o morebitni samostojnosti.
Danes je notranji minister Fernando Grande-Marlaska dopotoval v Barcelono, kjer je v bolnišnicah obiskal ranjene policiste.
V petih dneh protestov je bilo v Kataloniji poškodovanih 207 policistov, prijetih je bilo 128 protestnikov, zažganih naj bi bilo 800 zabojnikov za smeti in poškodovanih 100 policijskih vozil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta