(FOTO in VIDEO) Drama v zraku: Letalo s košarkarji lige NBA zasilno pristalo s samo enim motorjem

Gr.G.
31.03.2021 09:44
Jata ptic je kmalu po vzletu poškodovala enega od dveh motorjev aviona, ki je košarkarje NBA prevažal v Memphis.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Avion letalskega prevoznika Delta, s katerim so košarkarji moštva Utah Jazz leteli v Memphis, je moral pred ciljem zasilno pristati, saj je kmalu po vzletu naletel na jato ptic. Te so poškodovale enega od dveh motorjev, pa tudi nos letala. S fotografij, ki so zaokrožile po družbenih omrežjih, je mogoče videti, da so ptice povzročile veliko škodo. 

Srbski košarkar Bojan Bogdanovic igra za moštvo Utah Jazz.
Profimedia

Ko je levi motor prenehal delovati, je pilot letalo s prestrašenimi potniki usmeril nazaj proti letališču Salt Lake City, poročajo tuji mediji, kjer je varno pristalo. Nekaj košarkarjev je svoje občutke delilo prek družbenih omrežij. 

Letalski prevoznik je za košarkarje uredil nadomestno letalo, s katerim so nekaj ur pozneje poleteli proti Memphisu. Novinar Adrian Wojnarowski, ki spremlja dogajanje v NBA, je povedal, da so se potniki zavedali, kaj se dogaja, saj so kmalu po trčenju s pticami slišali glasno eksplozijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta