(FOTO in VIDEO) Katastrofalno divjanje tornada v Teksasu: Najmanj trije mrtvi, okoli sto ranjenih, uničenih 200 hiš

STA, M.R.
16.06.2023 08:01

Manjše mesto na severu ameriške zvezne države Teksas je v četrtek prizadel silovit tornado, ki je povzročil obsežno uničenje. Glede na poročila so umrli trije ljudje, še okrog 100 je bilo poškodovanih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice divjanja tornada v mestu Perrytown.
REUTERS

Vremenska opozorila so sicer v veljavi za velik del držav na jugu ZDA, kjer ob visokih temperaturah divjajo nevarna neurja. Tornado je v četrtek zvečer prizadel mesto Perrytown s približno 8000 prebivalci, kjer je bilo glede na posnetke uničenih več stavb, med drugim številnih mobilnih hiš, silovit veter je ruval drevesa in prevračal a avtomobile. Po ocenah lokalnih gasilcev naj bi bilo uničenih približno 200 hiš. 

REUTERS
REUTERS

Vodja gasilcev v mestu Paul Dutcher je za televizijo ABC News povedal, da so umrli trije ljudje, približno 100 so jih z lažjimi poškodbami prepeljali v lokalne bolnišnice. Neposredno na poti tornada se je med drugim znašlo naselje mobilnih domov.

REUTERS
REUTERS

Guverner Teksasa Greg Abbott je že napovedal pomoč in zaščito vseh prizadetih v vremenski ujmi. Na prizorišče so napotili tako reševalne ekipe, zdravstveno osebje kot ekipe, ki naj bi poskrbele za ponovno vzpostavitev oskrbe z elektriko in vodo.

REUTERS
REUTERS

Tornado naj bi bil del vremenske fronte, ki se pomika nad južnim delom ZDA. Opozorila pred tornadi, točo in hudourniškimi poplavami so med drugim v veljavi V Koloradu, Oklahomi, Arkansasu in na Floridi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta