(FOTO in VIDEO) V Kolumbiji ob zrušitvi tribun med bikoborbo umrle štiri osebe, med njimi štirinajstmesečni otrok

Gr.G.
27.06.2022 21:43

V bolnišnico je bilo pripeljanih 322 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V kolumbijskem mestu El Espinal se je v nedeljo zrušilo več tribun v areni za bikoborbe, zaradi česar so umrle štiri osebe, več sto pa je poškodovanih, je sporočil župan mesta Juan Carlos Tamayo. Med smrtnimi žrtvami je bil tudi štirinajstmesečni otrok, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ena oseba je umrla na kraju dogodka, tri pa kasneje v bolnišnici. V bolnišnico je bilo sicer pripeljanih 322 ljudi, štiri osebe pa so potrebovale intenzivno nego, je dejala sekretarka za zdravje v departmaju Tolima Martha Palacios.

EPA

Obiskovalci so se udeležili tako imenovane "corraleje", na kateri se ljudje v sklopu priljubljenega festivala San Pedro pomerijo z majhnimi biki. V času bikoborb se je zrušil trinadstropni del lesenih tribun, na katerem so bili gledalci. Te je iz sedežev vrglo v areno, v kateri je, na podlagi posnetkov drona, v času nesreče tekal najmanj en bik.

Reuters

"Naša arena za bikoborbo je sestavljena iz 44 tribun, od katerih se jih je porušilo osem, na vsaki pa je bilo po 100 ljudi," je dejal Tamayo.

Kolumbijski predsednik v odhajanju Ivan Duque je na Twitterju sporočil, da bo odredil preiskavo nesreče, in izrazil solidarnost z žrtvami in njihovimi družinami.

Reuters

Medtem je guverner departmaja Tolima Jose Ricardo Orozco že napovedal, da bodo bikoborbe prepovedali, češ da so nevarne in spodbujajo zlorabo živali. Pozivu se je že pridružil novoizvoljeni predsednik Gustavo Petro, ki je v času, ko je bil župan Bogote, v prestolnici bikoborbe že prepovedal.

Reuters
Reuters

Bikoborbe in petelinji boji so sicer v Kolumbiji zaščiteni kot kulturna dediščina.

V začetku tega meseca je med bikoborbo v mestu Repelon že umrla ena oseba, ki jo je porezal bik, še navaja AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta