(FOTO in VIDEO) Zgorelo več kot sto tovornjakov z gorivom, okoli 20 ranjenih

STA, Gr.G.
14.02.2021 09:08
Oblasti so že uvedle preiskavo dogodka. Po začetku požara je namreč v bližini prišlo tudi do napada talibanov na bližnjo varnostno nadzorno točko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po navedbah predstavnika oblasti je bilo uničenih najmanj sto cistern z gorivom, morda celo 200. Nastalo je za več milijonov dolarjev škode.
Reuters

Na meji med Afganistanom in Iranom je zgorelo več kot sto tovornjakov z gorivom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Okoli 20 ljudi je bilo ranjenih. Ogromen požar je izbruhnil na mejnem prehodu Islam Kala, ki leži približno 120 kilometrov zahodno od Herata.

Reuters

Po navedbah predstavnika oblasti je bilo uničenih najmanj sto cistern z gorivom, morda celo 200. Nastalo je za več milijonov dolarjev škode. Po prvih ugotovitvah je ogenj najprej izbruhnil na eni od cistern, ki so bile parkirane v distribucijskem centru na mejnem prehodu, nato pa se hitro razširil še na druge. Na videoposnetkih je mogoče videti velikanske ognjene zublje in gost črn oblak dima. Uničeno je bilo tudi več stavb na območju.

Afganistanskim gasilcem so na pomoč priskočili tudi iranski. Skupaj jim je v večji meri že uspelo pogasiti plamene. Zaradi požara je bil velik del pokrajine Herat danes brez električne oskrbe, še navaja AFP.

Afganistan je močno odvisen od oskrbe z nafto iz sosednjega Irana. Uvaža jo lahko kljub ameriškim sankcijam, ki so z dodatnimi sankcijami zagrozile vsem, ki bi kupovali iransko nafto. A za Afganistan so ZDA naredile izjemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.