(FOTO) Na novih protestih v Kataloniji spopadi med policijo in protestniki

STA, A.L.
16.10.2019 08:33

V Barceloni in drugih katalonskih mestih se je v torek znova zbralo na tisoče ljudi, ki so protestirali proti obsodbi devetih nekdanjih vodilnih politikov v regiji. V več mestih so izbruhnili spopadi med policijo in protestniki, ki so zažigali stvari. Poskušali so tudi vdreti v poslopje vlade v katalonski prestolnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Protestniki, med katerimi so bili številni deloma zamaskirani, so zažigali barikade in škatle ter policiste obmetavali z različnimi predmeti. Policisti v zaščitni opremi so poskušali z gumijevkami obdržati razmere pod nadzorom. V Barceloni je policija tudi s solzivcem posredovala proti množici, ki je skušala vdreti v vladno poslopje, poroča britanski BBC.
V različnih mestih v Kataloniji, med drugim v Barceloni, Tarragoni in Lleidi, so skupno prijeli 25 ljudi. Aretacije so izvedli zaradi napadov na policiste ali ogrožanja javnega reda, navedbe policije povzemajo mediji. 75 ljudi je zaradi poškodb poiskalo zdravniško pomoč, poročanje medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

EPA
EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta