(FOTO) Vzhodni Jeruzalem pretresel nov strelski napad

STA, Gr.G.
28.01.2023 12:04

V strelskem napadu sta bila huje ranjena dva moška. Oba so prepeljali v bolnišnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Vzhodni Jeruzalem je po petkovem napadu v bližini sinagoge danes pretresel nov strelski napad, v katerem sta bila huje ranjena dva moška. Oba so prepeljali v bolnišnico, poročajo tuje tiskovne agencije. Policija je sporočila, da je napad izvedel 13-letni Palestinec.

EPA

Streli so odjeknili v palestinski četrti Silvan na robu starega mestnega jedra. Po poročanju medijev, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, sta bila v napadu ranjena oče in sin.

Tiskovni predstavnik humanitarne organizacije Magen David Adom je pojasnil, da je zdravstveno stanje 23-letnega moškega resno, 47-letnega moškega pa zmerno do resno.

Reuters

Izraelsko obrambno ministrstvo je sporočilo, da gre za teroristični napad. Policija je sporočila, da je bil osumljenec "nevtraliziran", ni pa navedla, ali je bil ranjen ali mrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nov strelski napad se je v vzhodnem Jeruzalemu zgodil dan po petkovem streljanju v bližini tamkajšnje sinagoge, kjer je 21-letni Palestinec ubil sedem ljudi, nato pa ga je policija po zasledovanju ubila.

EPA

Na ta napad, ki velja za enega hujših v zadnjih letih na območju, se je danes odzvalo tudi slovensko zunanje ministrstvo. Napad, ki se je zgodil ob dnevu spomina na holokavst, je ministrstvo na družbenem omrežju Twitter odločno obsodilo, vpletene strani pa pozvalo, naj se vzdržijo dejanj, ki bi vodila v nadaljnje nasilje.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta