Hrvaški župan odstopil, potem ko je pijan spet povzročil prometno nesrečo in tudi tokrat valil krivdo na druge

Va, STA
20.06.2024 16:38

Odstop je sledil šele po pozivu premierja in predsednika HDZ Andreja Plenkovića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Predsednik vukovarsko-sremske županije Damir Dekanić (HDZ) je danes odstopil, potem ko je v sredo zvečer povzročil že drugo prometno nesrečo pod vplivom alkohola. Predtem ga je k odstopu pozval hrvaški premier in predsednik HDZ Andrej Plenković.

Dekanić je na tiskovni konferenci povedal, da nepreklicno odstopa, zatrdil pa, da za nesrečo ni kriv. Meni, da je krivec voznik, ki se je vključil v kolono, sam pa je nato trčil v njegovo vozilo, ker se ni mogel pravočasno ustaviti.

Dejal je še, da odstopa s položaja iz moralnih razlogov, ker ne želi oteževati dela županiji, ter zaradi ogromnih pritiskov na županijo in na njegovo družino, poroča hrvaški portal Index. Do prihodnjih lokalnih volitev ga bo nasledil njegov namestnik Franjo Orešković, ki je prav tako član HDZ.

Policija je po pregledu kraja nesreče potrdila, da je Dekanić pod vplivom alkohola v sredo zvečer zaradi neprilagojene hitrosti na obvozu pri Vinkovcih povzročil prometno nesrečo, v kateri je bilo v verižnem trčenju pet oseb lažje poškodovanih, med njimi dva otroka. V krvi je imel 0,84 promila alkohola.

To je že tretja prometna nesreča, v katero je bil vpleten v minulih letih. Aprila 2022 je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo s službenim vozilom v kraju Cerna, v kateri je poškodoval osebni vozili in ograjo. V krvi so mu izmerili 1,44 promila alkohola. Takrat je skušal prikriti svojo odgovornost za nesrečo in je bil zaradi tega obtožen zlorabe položaja in pooblastil.

Z lastnico poškodovanega vozila in bratrancem, ki ga je poklical na kraj nesreče, se je namreč dogovoril, da bodo policistom zatrdili, da se je nesreča zgodila zaradi izogibanja trčenju v žival na cesti in da avtomobila ni vozil on, temveč njegov bratranec. Policisti so nato skupaj z njim prikrili prave okoliščine nesreče.

Že pred tem je bil vpleten v prometno nesrečo, ko je trčil v vozilo, v katerem so se peljale nune, še navaja Hina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta