(IZ KARANTENE) Pogovor s Slovenko, ki živi v Milanu: Zrak že dolgo ni bil tako čist

Miha Raičevič Miha Raičevič
09.03.2020 11:04

Govorili smo s Pirančanko Petro Gorjup, ki živi v Milanu, kjer dela kot modna oblikovalka. Dela tudi v Bergamu, kjer je trenutno veliko primerov koronavirusa in tam je bila ravno v torek in sredo. Kot je znano, je italijanski premier Giuseppe Conte v nedeljo sporočil, da so zaradi izbruha novega koronavirusa za 16 milijonov prebivalcev dežele Lombardija in še 14 pokrajin na severu države uvedli karanteno, ki bo trajala do 3. aprila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Med Italijani na eni strani vlada velika panika, na drugi strani pa se ne držijo vseh ukrepov, ki jih predlagajo oblasti. Ljudi na ulicah je manj, nikakor pa niso prazne. Naša sogovornica pravi, da je bila karantena uvedena zaradi varnostnih ukrepov in bojazni pred prepolnimi kapacitetami zdravstvenih ustanov. Množična panika je nastala predvsem ponoči, saj so ljudje čakali, kaj bo odredila vlada, zaradi česar so začeli tudi zapuščati mesto. Zdaj je zrak v Milanu čist, kot že dolgo ni bil, dodaja Petra Gorjup.

Petra Gorjup
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta