Izrael nadaljuje napade na Libanon, na severu ubitih več kot 20 ljudi

STA, A.L.
15.10.2024 07:21

Izraelska vojska danes nadaljuje napade na Libanon, kjer je bila njihova tarča dolina Beka na vzhodu države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V ponedeljek je bilo v enem od redkih napadov Izraela na severu Libanona ubitih najmanj 21 ljudi. Šiitsko gibanje Hezbolah medtem poroča o nadaljnjih spopadih z izraelskimi vojaki.

Izrael je danes izvedel več napadov na dolino Beka na vzhodu države, kjer je med drugim zaradi obstreljevanja prenehala delovati bolnišnica v mestu Baalbek, poročanje libanonskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Izrael trdi, da so cilj njegovih napadov utrdbe Hezbolaha, obenem pa obstreljuje tudi druge dele države. V ponedeljek je tako v izraelskem napadu na severu Libanona po podatkih tamkajšnjega zdravstvenega ministrstva umrlo najmanj 21 ljudi.

V napadu je bila zadeta stavba v večinsko krščanskem mestu Aito, v katero naj bi se po navedbah domačinov nedavno vselila družina, razseljena zaradi napadov v drugih delih države. Še osem ljudi je bilo ranjenih. Libanonski varnostni vir je za AFP dejal, da je bila hiša tarča napada kmalu po tem, ko je tja v avtomobilu prispel moški.

Hezbolah medtem danes poroča o nadaljevanju spopadov z izraelskimi vojaki v bližini kraja Rab Tlatin na jugu Libanona. Obenem je po lastnih navedbah na sever Izraela izstrelil več raket.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta