Jack Dorsey tvitnil, da ni več glavni izvršni direktor Twitterja

Va, STA
29.11.2021 16:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Jack Dorsey

Reuters

Glavni izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey je na družbenem omrežju, ki ga je bil pred desetletjem in pol ustanovil, potrdil, da je odstopil. 

Jack Dorsey vodi tudi podjetje za digitalna plačila Square. Naj odstopi, ga je že lani pozval eden od večjih delničarjev Twitterja, sklad Elliot Management, katerega ustanovitelj Paul Singer je javno podvomil, da lahko Dorsey učinkovito hkrati vodi svoje podjetje Square in Twitter. Zdaj je Dorsey objavil, da je čas, da se poslovi.

Danes 45-letni Dorsey je soustanovil Twitter leta 2006, nato ga je vodil kot glavni izvršni direktor do leta 2008. Vrnil se je leta 2015, po odstopu Dicka Costella. Delnice Twitterja so se od 5. oktobra 2015, ko se je Dorsey vrnil, podražile za 85 odstotkov, poroča CNBC. Delnice podjetja Square pa so se od prve javne prodaje novembra 2015 podražile za kar 1566 odstotkov. 

Družbeno omrežje Twitter bo po oceni podjetja do konca leta 2023 doseglo 315 milijonov aktivnih uporabnikov dnevno in vsaj podvojilo letne prihodke. Samo ob informacijah, da se Dorsey umika, so delnice Twitterja poskočile za 11 odstotkov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta