Janša v soboto z Orbanom v Budimpešti tudi o škodi med ujmo v Sloveniji

STA, Gr.G.
20.08.2023 14:05

Med drugim sta govorila o škodi, ki jo je nedavna ujma povzročila v Sloveniji, po kateri ji je pomoč poslala tudi Madžarska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhivska fotografija
Thierry Monasse/sta

Madžarski premier Viktor Orban se je v soboto v svojem uradu v Budimpešti pogovarjal s predsednikom SDS in bivšim slovenskim premierjem Janezom Janšo, je poročala madžarska tiskovna agencija MTI. Med drugim sta govorila o škodi, ki jo je nedavna ujma povzročila v Sloveniji, po kateri ji je pomoč poslala tudi Madžarska.

Orbanov tiskovni predstavnik Bertalan Havas je MTI še povedal, da sta se Orban in Janša pogovarjala tudi o globalnih političnih razmerah in pomenu miru v luči vojne v Ukrajini. Govorila sta tudi o delu, ki ga morajo pred volitvami v Evropski parlament prihodnje leto opraviti evropske konservativne krščanske stranke.

Havas je še povedal, da se bo Janša danes udeležil slovesnosti in dogodkov na atletskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Portal N1 Slovenija je na svoji spletni strani danes poročal, da so na tribuni nacionalnega atletskega stadiona v Budimpešti, kjer se je v soboto začelo svetovno prvenstvo, v soboto opazili tudi Janšo. Ob tem so objavili fotografijo, na kateri je videti tudi njegovo soprogo Urško Bačovnik Janša.

EPA

Portal ob tem dodaja, da je Orban v petkovem intervjuju za enega od domačih radiev med drugim dejal, da bo tako velik športni spektakel izkoristil tudi za druženje s svojimi številnimi političnimi somišljeniki. V državi medtem danes praznujejo dan državnosti. Na pogovorih se je Orban v soboto ločeno srečal tudi z voditeljema Tatarstana in Uzbekistana, danes pa s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij se bo Orban danes sestal tudi s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, ki se bo mudil na obisku na Madžarskem. V Budimpešti se bo danes srečal tudi s predsednikom bosansko-hercegovske entitete Republike Srbske Miloradom Dodikom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta