Jeff Bezos ostaja najbogatejši

DR
08.04.2020 16:43

Niti ločitev, ki ga je stala okrog 37 milijard evrov, ni spodnesla ustanovitelja spletne trgovine Amazon s prvega mesta najbogatejših Zemljanov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jeff Bezos in MacKenzie Bezos. Ona je z denarjem, ki ga je dobila ob ločitvi, pristala na 22. mestu milijarderjev.
Reuters

Že tretjič zapored je Jeff Bezos na vrhu lestvice najbogatejših ljudi na svetu, ki jo vsako leto sestavi ameriška poslovna revija Forbes. Neto vrednost njegovega premoženja je lani sicer padla za 16,5 milijarde evrov, po navedbah revije Forbes pa je njegovo premoženje ocenjeno na 104 milijarde evrov. Deloma se je vrednost njegovega premoženja zmanjšala zaradi odmevne ločitve, ki velja za najdražjo vseh časov. Nekdanja žena MacKenzie Bezos je tako po 25 letih zakona postala ena najbogatejših Zemljank - iz zakona je odšla s skoraj 37 milijardami evrov. Prav zato se je letos prvič uvrstila na Forbesovo lestvico, pristala je na 22. mestu. Vrednost Amazonovih delnic je lani narasla za 15 odstotkov, s čimer je Bezos izravnal del izgubljenih milijard.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta