Kampanja Kamale Harris julija zbrala 310 milijonov dolarjev

STA, Gr.G.
02.08.2024 16:55

Dve tretjini sredstev naj bi prispevali tisti, ki so donirali prvič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kampanja Kamale Harris za ameriško predsednico je danes sporočila, da je julija zbrala 310 milijonov dolarjev (284 milijonov evrov). Veliko večino teh sredstev je zbrala po tem, ko je predsednik ZDA Joe Biden 21. julija izstopil iz predsedniške tekme, Harris pa je postala najverjetnejša kandidatka demokratov na novembrskih predsedniških volitvah.

Kamala Harris in Joe Biden.
EPA

Gre za sredstva, zbrana v kampanji, Demokratskem nacionalnem odboru in skupnih odborih za zbiranje sredstev, prihajajo pa od več kot treh milijonov donatorjev, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili v ekipi Kamale Harris.

Znesek vključuje tudi več kot 200 milijonov dolarjev donacij v tednu po tem, ko je podpredsednica ZDA Harris vstopila v volilno tekmo kot najverjetnejša predsedniška kandidatka. Dve tretjini sredstev naj bi prispevali tisti, ki so donirali prvič, so še sporočili iz njene kampanje.

Reuters

Harris je tako podrla rekorde v zbiranju denarja za kampanjo in pri tem tudi krepko prehitela svojega republikanskega tekmeca Donalda Trumpa. Njegova volilna kampanja je julija zbrala 138,7 milijona dolarjev (127 milijonov evrov).

V blagajno kampanje nekdanjega republikanskega predsednika se je tako doslej nateklo 327 milijonov dolarjev (skoraj 300 milijonov evrov), Harrisova pa ima trenutno 377 milijonov dolarjev (345 milijonov evrov).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta