Ko je moški hotel prestopiti, je ni bilo več: Z vlaka v Parizu izginila torba z načrti za varovanje več tisoč ljudi

Va
28.02.2024 12:02

Imajo prireditelji olimpijskih iger pet mesecev pred otvoritvijo resen varnostni problem?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

Šestinpetdesetletni uslužbenec mestnega sveta, ki je v ponedeljek zvečer prišel na policijsko postajo v Parizu, je policistom povedal, da mu je na vlaku, ki je s kolodvora Gare du Nord krenil proti Creilu, izginila torba z občutljivo vsebino. V njej naj bi bili po njegovih besedah službeni računalnik in dva USB-ključa z občutljivimi podatki, med njimi nič manj kot zaupni načrti varovanja letošnjih letnih olimpijskih iger, in to samo pet mesecev pred otvoritvijo globalnega športnega dogodka.

Policija je za zdaj ugotovila, da je do kraje prišlo med pol sedmo in sedmo zvečer. Okradeni inženir je povedal, da je torbo z občutljivo vsebino odložil na polico nad svojim sedežem. Da torbe ni več, je ugotovil, ko je moral prestopiti na drug vlak, je poročanje francoske televizije BMFTV povzel portal Index.hr.

V sredo popoldne so se nato oglasili predstavniki mestne uprave. Trdijo, da so prve preiskave pokazale, da uslužbenec v ukradeni torbi ni imel nobenih informacij o organizaciji ali razporeditvi varnostnih sil med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami.   

Pariz bo za olimpijske igre aktiviral skupno okoli 35 tisoč pripadnikov varnostnih sil.   

Francoska prestolnica še pomni tragedijo iz leta 2015, ko je v terorističnem napadu v koncertni dvorani Bataclan umrlo 130 ljudi.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta