Ladjo v lasti Velike Britanije v Rdečem morju zadela raketa. Kaj ima s tem izraelski rezident?

STA, Va
03.12.2023 16:11

Agencija britanske mornarice je sporočila le, da je prejela poročila o "aktivnosti brezpilotnih letal, vključno z morebitno eksplozijo".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konec novembra je težave v Rdečem morju imela tudi tovorna ladja Galaxy Leader. 
Reuters

Ladjo v lasti Velike Britanije, ki sicer pljuje pod zastavo Bahamov, je med plovbo v Rdečem morju zadela raketa, je danes sporočilo britansko podjetje za pomorsko varnost Ambrey. Britanska nadzorna agencija za pomorsko trgovino (UKMTO) pa je sporočila, da je prejela poročila o aktivnosti brezpilotnih letal v regiji.

Britansko plovilo, ki je bilo na poti iz ZDA v Singapur, je raketa zadela približno 35 navtičnih milj od zahodne jemenske obale. Plovilo je oddajalo klice na pomoč v zvezi s piratstvom/raketnim napadom, je dodalo podjetje Ambrey.

Ob tem je pojasnilo, da je plovilo povezano z Danom Davidom Ungarjem, britanskim državljanom, ki je v glavnem britanskem imeniku podjetij naveden kot izraelski rezident, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Agencija UKMTO, ki jo vodi britanska mornarica, o raketnem napadu za zdaj ni poročala. Sporočila je le, da je prejela poročila o "aktivnosti brezpilotnih letal, vključno z morebitno eksplozijo, ki izvira iz smeri Jemna". Plovilom na območju je svetovala, naj bodo previdna.

Do incidenta prihaja v času povečanih napetostih v Rdečem morju, predvsem zaradi vojne med Izraelom in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas. Konec novembra so jemenski hutijski uporniki, ki jih podpira Iran, v Rdečem morju zajeli z Izraelom povezano tovorno ladjo Galaxy Leader.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta