Na severu Italije požar ogroža hiše, na Hvaru en človek umrl

Va, STA
08.08.2022 11:40

Razmere so se v noči na ponedeljek zaostrile v bližini letališča Villanova, kjer so morali evakuirati 120 ljudi. Na otoku Hvaru na Hrvaškem pa jim je nedeljski požar uspelo lokalizirati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V bližini pristaniškega mesta Savona v severnoitalijanski pokrajini Ligurija divja hud požar. Ognjeni zublji, ki od sobote ogrožajo gozdove blizu krajev Arnasco in Villanova d'Albenga, se še naprej nevarno širijo. Razmere so se v noči na ponedeljek zaostrile v bližini letališča Villanova, kjer so morali evakuirati 120 ljudi, poročajo italijanski mediji. Ogenj je uničil nekaj hiš, več drugih objektov pa je ogroženih. Pri gašenju pomagajo tudi helikopterji in letala kanader, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na kraškem območju dežele Furlanije-Julijske krajine so se medtem razmere po hudih požarih v zadnjih tednih počasi normalizirale. Železniški promet med Tržičem in Trstom naj bi po večkratnih prekinitvah zaradi požarov minuli konec tedna danes ponovno postopno stekel, še navaja APA.

Obsežen požar je v soboto izbruhnil tudi na območju Devina in Sesljana, vendar so se razmere medtem večinoma umirile, stanje pa je pod nadzorom, je po poročanju Primorskega dnevnika v nedeljo povedal podžupan občine Devin Nabrežina Mitja Petelin.

Požar na otoku Hvaru končno lokaliziran

Požar, ki je v nedeljo popoldan izbruhnil na Hvaru na Hrvaškem, pa je gasilcem danes zjutraj uspelo lokalizirati. Na terenu so bili vsi otoški gasilci, to je okoli 40 ljudi z desetimi gasilskimi vozili. Pridružilo se jim je še 20 gasilcev iz splitsko-dalmatinske županije.

Zgorel je gost borov gozd, ogenj pa je nekaj časa ogrožal tudi hiše. Zgodil se je tudi tragični dogodek, ko je domačin poskušal rešiti delovni stroj in pri tem umrl.

Že sedmi dan se s požari borijo tudi na Velebitu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta