Na Švedskem zaradi covida-19 umrlo več kot 5000 ljudi, v Severni Makedoniji rekordno število žrtev v enem dnevu

K. Š., STA
17.06.2020 07:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minuta molka za žrtve covid-19 na Švedskem.
EPA

Severna Makedonija

V Severni Makedoniji so danes poročali o rekordnem dnevnem številu smrtnih žrtev covida-19 od izbruha epidemije. Umrlo je devet bolnikov, skupaj doslej 210. V zadnjih 24 urah so potrdili 193 novih okužb z novim koronavirusom, kar je drugo največje število. V državi, ki jo je od začetka meseca zajel drugi val epidemije, so doslej potrdili 4482 primerov okužbe, aktivnih jih je še 2469. V bolnišnicah je še 328 bolnikov, od katerih jih je na ventilatorjih sedem.

Severna Makedonija je danes znova odprla vse mejne prehode.
EPA

Švedska

Na Švedskem, ki je zaradi manj strogega pristopa v boju proti novemu koronavirusu deležna precejšnje mednarodne pozornosti, je danes število umrlih za covidom-19 preseglo 5000. Švedski parlament je žrtve covida-19 danes počastil z minuto molka. Glede na številke, ki jih je objavila švedska javna agencija za zdravje, so v tej državi zabeležili 5041 smrti zaradi covida-19, z novim koronavirusom pa se je okužilo 54.562 ljudi.

Iran

V Iranu danes četrti dan zapored poročajo o več kot sto smrtnih žrtvah covida-19. Po podatkih ministrstva za zdravje je v zadnjih 24 urah umrlo 120 bolnikov, kar je največ v enem dnevu od 11. aprila. Skupno je covid-19 v tej državi zahteval 9158 življenj.

Kosovo

S Kosova so v torek poročali o rekordnem številu okužb z novim koronavirusom, saj so v enem dnevu potrdili 141 novih primerov. To je največ okužb v enem dnevu od izbruha epidemije.

Kitajska 

V Pekingu so v prizadevanjih za zajezitev novega vala okužb z novim koronavirusom danes odpovedali več kot 1200 poletov s tamkajšnjih letališč in zaprli šole. Mestne oblasti so prebivalce pozvale, naj ne zapuščajo prestolnice, kjer so danes potrdili 31 novih okužb z novim koronavirusom. Več kitajskih provinc je za tiste, ki pridejo iz Pekinga, uvedlo karanteno.

Brazilija 

V Braziliji so v torek zabeležili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. V 24 urah so jih namreč potrdili skoraj 35.000, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Skupaj so zabeležili več kot 923.000 primerov okužbe, s čimer se Brazilija uvršča na drugo mesto na svetu, za ZDA.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta