Nizkocenovnik Norwegian vstopa na slovensko tržišče: Ljubljano bo povezal s Kopenhagnom

Gr.G.
16.11.2023 15:23

Ni skrivnost, da si je upravljalec našega osrednjega letališča želel izboljšati letalsko povezljivost tudi s skandinavskimi državami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letalskih kart z Brnika v Kopenhagen še ni mogoče kupiti, saj jih prevoznik še ni uvrstil v ponudbo.
Profimedia

Potem ko so pri družbi Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, predstavili okrepljeni zimski vozni red, ki je začel veljati 29. oktobra, se po pisanju spletnega portala ExYuAviation Brniku obeta še ena nova povezava. Trenutno je z Letališča Jožeta Pučnika mogoče s 15 rednimi letalskimi prevozniki do konca marca 2024 potovati neposredno na 18 destinacij, poletna novost pa naj bi bil vstop letalskega prevoznika Norwegian, ki bo Ljubljano povezal s Kopenhagnom. 

Letalskih kart z Brnika na omenjeno destinacijo še ni mogoče kupiti, saj je še niso uvrstili v ponudbo. Nazadnje je v Kopenhagen letela Adria Airways, preden je šla družba septembra 2019 v stečaj. Adria je med dansko in slovensko prestolnico letela šestkrat tedensko, kot piše ExYuAviation, pa so v letu 2018 na tej liniji prepeljali 33.037 potnikov in imeli zasedenost kabine 62,5-odstotno.

Ni skrivnost, da si je upravljavec našega osrednjega letališča želel izboljšati letalsko povezljivost s skandinavskimi državami, Fraport Slovenija naj bi se bil v preteklih mesecih sestal z 28 letalskimi prevozniki, med njimi so bili tudi nizkocenovniki. Informacije o povezavi z Ljubljano sicer na uradni spletni strani Norwegian ni mogoče zaslediti. Obljubljajo 40 novih linij, med njimi 9 iz Norveške, 17 iz Danske, 9 iz Švedske in dve iz Finske. V naslednji poletni sezoni bo Norwegian imel floto okoli 90 letal, s katerimi bodo leteli na 123 destinacij. V naši regiji bo Norwegian najmanj v juniju in avgustu letel iz Osla in Kopenhagna v Zadar, iz Gotheburga v Prištino pa iz Rige in Kopenhagna v Tivat. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta