Osebnost(i) leta 2020: Joe Biden in Kamala Harris, Zoom ima podjetnika leta, kaj pa koronaborci?

11.12.2020 08:44
Revija Time imena leta objavlja že od 1927.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgodovinski dan, pravijo pri reviji Time: 7. november 2020, razglasitev zmagovalca ameriških volitev. 
EPA

Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden i njegova podpredsednica Kamala Harris, prva ženska na tem položaju, sta osebnosti leta 2020 v tradicionalnem izboru ameriške revije Time.

"Joe Biden in Kamala Harris sta Timovi osebnosti leta zaradi spreminjanja ameriške zgodbe, ker sta pokazala, da so sile empatije večje od besa razdvajanja, ker sta delila vizijo zdravljenja v žalujočem svetu," je v utemeljitvi napisal urednik revije Edward Felsenthal. Da Joe Biden in Kamala Harris "predstavljata nekaj zgodovinskega", pravijo pri  reviji, ki osebnost leta izbira že od leta 1927. Najprej se je izbor imenoval Človek leta, pozneje so začeli izbirati osebnosti leta. Time nagradi posameznika, skupino, gibanje ali idejo, ki so imeli v zadnjem letu največji vpliv. 

Eric Yuan, izvršni direktor Zooma, je podjetnik 2020, varuhi tega nenavadnega leta pa francoska "black lives matter" aktivistka Assa Traore in Porche Bennett-Beyem ter zdravstveni delavci na prvi liniji fronte s covid-19 na čelu z glavnim ameriškim epidemiologom Anthonyjem Faucijem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta