Papež Frančišek: Bog ljubi vsakogar, tudi najslabše med nami

STA, M.R.
25.12.2019 07:01

Papež Frančišek je v pridigi med božično mašo v baziliki sv. Petra v Vatikanu v torek pred več tisoč verniki znotraj katedrale in zunaj na Trgu sv. Petra pozval k ljubezni do bližnjega in dobrim delom, kar je najboljši način za spreminjanje sveta na bolje. Na praznik rojstva Jezusa Kristusa je zagotovil, da ima bog rad tudi najslabše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Papež Frančišek
Guglielmo Mangiapane

Papež je polnočnico začel s procesijo kardinalov že ob pol desetih zvečer. Pred začetkom maše je v jaslih odkril Jezusovo figuro, 12 otrok iz Italije, Japonske, Venezuele, Kenije, Ugande, Iraka in Filipinov pa je tam položilo cvetje.
"Ne čakajmo, da bodo sosedi dobri preden jim delamo dobro, na cerkev, da bo popolna preden jo bomo ljubili, na druge, da nas spoštujejo preden jim bomo služili. Najboljši način za spreminjanje sveta je, da vodimo življenje kot darilo za druge in se zahvaljujemo bogu, ki ljubi vsakogar, tudi najslabše med nami," je dejal papež, ki je bil izvoljen na položaj leta 2013.
"Kako pogosto mislimo, da je bog dober, če smo dobri in nas kaznuje, če smo slabi. Ampak ni tak. Kljub vsem našim grehom nas ima še naprej rad," je dejal Frančišek in podal osrednjo temo vsega njegovega vodenja katoliške cerkve, ki se naj manj osredotoča na uveljavljanje svojih pravil, ampak bolj na pomoč tistim, ki so se od njih oddaljili. Med drugim je na primer olajšal pravila za obhajilo ponovno poročenim ločencem, ki je bilo prej prepovedano.

Papež je daroval božično mašo v baziliki sv. Petra v Vatikanu.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta