Pilota helikopterja, v katerem je umrl Kobe Bryant, opozorili, da leti nevarno nizko

Gr. G., STA
27.01.2020 10:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Preden je helikopter z enim najuspešnejših košarkarjev v zgodovini Kobejem Bryantom s hitrostjo približno 300 km/h trčil v hrib v Kaliforniji in strmoglavil, so pilota opozorili, da leti nevarno nizko, poročajo tuji mediji. Posnetek pogovora med stolpom in pilotom helikopterja z oznako N72EX razkriva zadnjo komunikacijo: "'Two echo x-ray', še vedno letite prenizko." 

Reuters

Znani tudi vsi ostali potniki v helikopterju

Sicer so že svojci potnikov razkrili večino imen žrtev na krovu helikopterja. V njem je bil med drugim tudi 56-letni trener baseballa na Univerzi Orange Coast John Altobelli, ki bi moral v letu 2020 začeti še svojo 28. sezono na klopi moštva iz Kalifornije. Poleg njega sta umrla tudi njegova žena Keri in njuna hčerka Alyssa. Da je bila na krovu helikopterja tudi Christiana Mauser, je na Facebooku objavil kar njen mož. Mausrjeva je bila košarkarska trenerka na šoli v Newport Beachu, ki jo je obiskovala tudi Bryantova hčerka. V helikopterju, ki ga je upravljal pilot Ara Zobayan, sta bila tudi Sarah Chester in njena hčerka Payton.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta