Po strmoglavljenju letala na Kitajskem niso našli preživelih

STA, Va
22.03.2022 08:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po strmoglavljenju letala s 132 ljudmi na krovu na jugozahodu Kitajske niso našli preživelih, poročajo kitajski mediji. Reševalci in gasilci še vedno pregledujejo območje in razbitine. V akciji sodeluje več sto reševalcev in gasilcev.

Letalo kitajskega prevoznika China Eastern Airlines je bilo v ponedeljek na poti iz Kunminga v Guangzhou, ko je zelo hitro izgubilo višino. Boeing 737-800NG, ki naj bi bil star le sedem let, je strmoglavil na podeželskem območju blizu mesta Wuzhou v regiji Guangxi. Ob padcu letala je izbruhnil požar. Kaj je vzrok nesreče, ni jasno.

Letalska družba China Eastern je v ponedeljek potrdila, da je strmoglavljenje terjalo smrtne žrtve, podrobnejših podatkov pa niso sporočili. Letalo je bilo iz Kunminga, kjer je vzletelo nekaj pred 13. uro po lokalnem času, to je ob šestih zjutraj po srednjeevropskem, namenjeno v 1300 kilometrov oddaljeni Guangzhou. Po podatkih spletnih strani za sledenje poletom je bilo letalo v zraku nekaj več kot uro. Nato se je v le treh minutah z višine približno 8800 metrov spustilo na višino manj kot tisoč metrov ter izginilo z radarja.

Ameriški proizvajalec letal Boeing je zagotovil podporo tehničnih strokovnjakov pri preiskavi nesreče.

Zadnja večja nesreča komercialnega letala na Kitajskem se je zgodila leta 2010, v njej je umrlo 42 ljudi. Najhujša nesreča kitajskega letala pa je bilo strmoglavljenje letala družbe China Northwest Airlines leta 1994, ko je umrlo 160 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta