(POLITIKA ONKRAJ LUŽE) Volitve sredi pandemije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Sredi pandemije in kljub navodilom, naj ljudje ostanejo doma, so včeraj v ameriški zvezni državi Wisconsin izvedli volitve. V 5,8-milijonskem Wisconsinu je trenutno več kot 2500 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom in 94 smrtnih primerov. A to ni preprečilo izvedbe načrtovanih volitev, tako strankarskih za predsedniškega kandidata kot še bolj pomembnih lokalnih in ključnega izbora novega sodnika na vrhovnem sodišču zvezne države.
Glavna zgodba včerajšnjega glasovanja v Wisconsinu ni, koliko glasov je dobil Biden ali Sanders (po anketah je sicer močno vodil Biden), kar bi pričakovali za zvezno državo, ki je leta 2016 prvič po letu 1984 glasovala za republikanskega predsedniškega kandidata in s tem zagotovila Trumpu ključne elektorske glasove za zmago nad Hillary Clinton. Rezultati včerajšnjega glasovanja bodo sicer javno znani šele naslednji teden, ko bodo prešteli vse glasove po pošti (tudi roka za njihovo oddajo niso želeli podaljšati). Osrednja zgodba je politikantska in za javno zdravje izredno nevarna odločitev republikancev, da za vsako ceno izsilijo izvedbo volitev.

Reuters
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta