Požar pri Šibeniku: Kanaderji so se umaknili, 60 gasilcev ostaja na požarišču

Va
16.08.2022 16:51

Popoldne je ogenj zajel 100 hektarjev gostega borovega gozda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

60 gasilcev z 21 gasilskimi vozili na tleh ter trije kanaderji in prav toliko letal air tractor iz zraka se je na območju Vrpolja v bližini Šibenika na Hrvaškem borilo z velikim požarom. Gorelo je 100 hektarjev borovega gozda.

Gasilska zveza šibeniško-kninske županije je obvestilo o požaru prejela malo po tretji ur popoldne in na teren poslala gasilce iz različnih gasilskih društev. Na intervencijo je najprej odšlo 32 gasilcev in 12 vozil, pozneje so poslali okrepitve. Nad požariščem se je oblikoval gost oblak. Lokalno cesto so zaprli, ponekod so ostali brez električne energije.

Gašenje je oteževal zmeren južni veter. Gasilski poveljnik Darko Dukić je zvečer za hrvaške medije kljub temu ocenil, da se ogenj ne širi več nekontrolirano in da je stanje precej manj dramatično kot na začetku, četudi še niso uradno razglasili, da je požar pod nadzorom. Na velikem požarišču čez noč ostaja požarna straža.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta